Stiri

Cele mai populare tradiţii de 8 Martie

Peste tot in lume este sărbătorita Ziua Internațională a Femeii, iar printre cele mai cunoscute tradiții de 8 martie in lume se afla obiceiul prin care bărbații își exprima prețuirea fata de femeile dragi din viata lor, prin dăruirea de cadouri. In Romania, femeile primesc, de regula, din partea bărbaților, flori de primăvara, cum sunt zambilele, narcisele, lăcrămioarele, lalelele sau ghioceii. 

Chiar daca aceste flori par a fi cele mai inspirate, femeile primesc si alte cadouri, precum produse cosmetice, bijuterii sau piese vestimentare, toate acestea pentru a li se demonstra ca sunt de iubite si apreciate.

Tradițiile de 8 martie in lume se concentrează pe evidențierea rolului important pe care il deține femeia in societate, in cinstea căreia exista peste tot in lume demonstrații si evenimente care sa susțină acest lucru. Cu toate acestea, exista anumite obiceiuri specifice fiecărei tari in parte. Asa se face ca in Italia sunt oferite frumoasele flori de culoare galbena, numite mimoze. Acestea nu sunt florile oferite de Ziua Femeii doar in Italia, ci si in Albania sau Rusia, alături de ciocolata.

Femeile din Portugalia respecta si ele tradițiile de 8 martie, astfel ele sărbătoresc aceasta zi prin petreceri si cine la care bărbații nu iau parte, fiind o zi pe care si-o rezerva doar pentru ele. In Polonia femeile își petrec ziua acordînd o importanta deosebita demonstrațiilor feministe de mare amploare, iar cele din Pakistan întîmpina multe dificultăți pentru a lua parte la aceasta zi de sărbătoare. Pentru a se putea bucura de frumusețea zilei de 8 martie ele sunt nevoite sa se opună interdicțiilor religioase ale tarii lor, conform cărora nu dețin aceasta libertate.

In întreaga lume, tradițiile de 8 martie amintesc de străduințele femeilor de-a lungul timpului, care au militat pentru a trai intr-o lume mai buna, in care femeile sunt tratate egal si sunt respectate

Sursa :  www.b365.ro

Distribuie

One thought on “Cele mai populare tradiţii de 8 Martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *